KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Spojka - říjen 2017

Přidáno 2. 11. 2017

Slovo předsedy obvodní organizace

Milé sestry, milí bratři,
     již tento týden se v pátek 20. října a v sobotu 21. října konají volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Oproti stranám, které nyní slibují vše, co lidé chtějí slyšet, my se můžeme pochlubit  úspěšnou prací našich ministrů,  poslanců, senátorů, starostů, radních a zastupitelů po celé naší republice nejen v průběhu posledních čtyř let, ale v celé naší dlouhé historii.  Za tu dobu dokázali naši politici pro lidi vykonat mnoho dobrého. Každý se může přesvědčit, že my své sliby plníme. Nikdy jsme nejeli na nějaké populistické vlně jako mnozí naši soupeři, nesnažíme se získávat laciné body. Je to nutné znovu a znovu připomínat, protože se objevují politická seskupení, slibující voličům nerealistické modré z nebe ústy těch, které vlastně nikdo nezná.
     V Praze jsme představili voličům kandidátku, kterou vede respektovaný obránce lidských práv Daniel Herman, ministr kultury. Na druhém místě je  úspěšný starosta Prahy 7 Jan Čižinský a hned za ním náš  Marián Hošek. Také na dalších předních místech jsou zajímaví kandidáti.
     Přijďte, prosím, všichni v hojném počtu k volbám a zkuste přesvědčit i své blízké a přátele, aby dali svůj hlas myšlence poctivé a zodpovědné práce, myšlence křesťanské demokracie.
Naše strana má číslo kandidátky 24.  Hlasujte pro KDU-ČSL.
                                                  Váš Jan Bartůšek
P.S. Vrcholí nám volební kampaň a já bych vás všechny rád znovu požádal o pomoc. 1) Jako nejdůležitější vidím hovořit s Vašimi blízkými, známými, kolegy proč volit KDU-ČSL 2) Prosím o pomoc při roznášení a rozdávání volebních materiálů. Kdo potřebuje další letáčky, obraťte se na mne nebo Mariána Hoška, rádi vám je dodáme. Pokud jste již roznášeli v nějaké ulici, dejte nám to vědět, abychom na stejném místě neroznášeli 2x .

Slovo našeho kandidáta M. Hoška

Milí přátelé,
     vstupujeme do posledního předvolebního týdne, na jehož konci poznáme podporu, kterou nám dají voliči v Praze. Při setkávání na ulici si ověřujeme postoje jak sympatizantů, tak těch, kteří váhají nebo nás nebudou volit. Přes často nepříjemné pocity je velice důležité, že je nás vidět nejenom na plakátech a jsem přesvědčen, že osobní setkání má mnohem větší účinnost.
     Při debatách s lidmi často dojde na téma, co hodlám prosazovat ve sněmovně, pokud bych byl zvolen. Vyjádřil jsem to ve svém letáku jednoduše – „Více pro rodiny, více pro seniory“. Pokládám za přirozené vyrovnávat rodinám zátěž při výchově dětí. Snížením daní nebo odvodů pro pracující rodiče nebo zajištěním služeb pro sladění práce a péči o děti jim pomůžeme a můžeme tím podporovat stabilní rodinu.      Zároveň musíme vnímat potřeby seniorů, kterých počet nejenom v Praze výrazně narůstá a bude nutné nalézt způsob, jak zajistit péči o ně a jak jim umožnit aktivní a důstojné prožití stáří.
     Volby se konají v rozjitřené atmosféře a budou rozhodovat o dalším směřování naší země. Je pro mne důležité, aby se kormidlo neotočilo směrem na východ tak, jak o to skrytě usilují populistické nebo xenofobní strany. Podle průzkumů je vysoké procento nerozhodnutých voličů, kteří se rozhodnou na poslední chvíli a je na nás je přesvědčit, že volba pro KDU-ČSL znamená stabilitu, prosperitu a poctivost v plnění slibů.
Marián Hošek
                                             Kandidát č. 3 (pozn. red.)

Postřehy z předvolební kontaktní kampaně v ulicích Petřin

Každý, kdo si vyzkoušel kontaktní kampaň před volbami v Praze, zjistil, že velká většina lidí na sídlišti neprojevuje vůbec žádný zájem. Někteří ale odvětí: „Nevolím nikoho“, nebo položí otázku: „Co to je za stranu?“ – a když odpovíme, že KDU-ČSL, tak se odvrátí se slovy: „Černoprdelníky nevolím“, nebo „Kalouska nevolím“, anebo: „Jo, to si vezmu“, „Dejte mi to, já si to doma přečtu“, „Možná vám dám hlas“. Anebo beze slova uhání dál…
     Ale jsou i tací, kteří se dají do hovoru, případně se na některou podrobnost našeho volebního programu nebo některého dřívějšího politického kroku naší strany i zeptají. Z takových rozhovorů je vidět, že ti lidé hledají, mají určitou míru zodpovědnosti a není jim lhostejné, jak se politická situace v naší zemi bude vyvíjet. Potřebují ale o tématu nějak lidsky pohovořit. Je to doslova „pole neorané“. Častý je i argument: „K volbám nechodím, není koho volit, když vidím ty, co tam jsou, je mi z toho zle“. A tady pokaždé vzniká podobná situace: když těm lidem řeknete, že stav je proto takový, že k minulým volbám přišla zhruba jen třetina lidí – a ti nám všem to tak navolili, je proto potřeba k volbám jít osobně a volit ty slušné a ne ty „lumpy“, které všichni známe, tak kupodivu zareagují: “A myslíte, že to pomůže?“ Následuje odpověď: „Stopro, a řekněte to i svým známým. Musíme volit slušné lidi, jinak se to nezmění“. A tuto odpověď ti lidé „berou“. Snad tentokrát půjdou i volit a doufám i naše kandidáty…
     Zkušenost z ulic je jasná: žijeme v době, zahlcené balastními informacemi, stále není dost té „naší“ komunikace s lidmi. Proto využijme naplno ještě i možnosti několika posledních dní před volbami!

J. Truneček st.

Informace o způsobu hlasování při nadcházejících volbách
     Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dvou dnech, v pátek 20. října 2017 od 14:00 hodin do 22:00 hodin a v sobotu 21. října 2017 od 8:00 hodin do 14:00 hodin. Voličem je státní občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let.
     Informace ohledně způsobu hlasování jsme obdrželi nebo obdržíme společně s  hlasovacími lístky. Připomenu jen to nejdůležitější:
    Do úřední obálky, kterou obdržíme ve volební místnosti od volební komise, vložíme jeden jediný hlasovací lístek té politické strany, pro niž jsme rozhodnuti hlasovat, tedy v našem případě KDU-ČSL, která losem získala číslo 24. Tím dáme hlas ve prospěch strany. Zároveň můžeme  na hlasovacím lístku KDU-ČSL zakroužkováním pořadového čísla nejvýš u 4 kandidátů uvedených na témže hlasovacím lístku vyznačit, kterému z kandidátů dáváme přednost.
     Hlasování do přenosné volební schránky: obracím se na vás, kdo se z důvodu zdravotního stavu či z důvodu věku nemůžete dostavit do volebních místností, abyste si včas požádali o možnost hlasování do přenosné „volební urny“. Např. v domově pro seniory o svém požadavku včas informujte kompetentní pracovnici (pracovníka), že chcete požádat obecní úřad (nebo v době voleb příslušnou volební komisi) o umožnění volby do přenosné schránky:
     „Volič může požádat obecní úřad a ve dnech voleb okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, a to pouze v územním obvodu volebního okrsku, pro který byla okrsková volební komise zřízena. V takovém případě okrsková volební komise vyšle k voliči dva své členy s přenosnou volební schránkou, úřední obálkou a hlasovacími lístky.“(z oficiálního informačního listu)
          zprac. M. Dvorná

Zveme Vás
Pražský volební štáb Vás srdečně zve
na vyvrcholení volební kampaně v Praze, pod heslem S KDU NA ZÁPAD! Začátek 18. 10. 2017 v 15:30 hodin u památníku 17. listopadu na Národní třídě. Poté budeme pokračovat přes náměstí Václava Havla
k památníku Obětí komunismu na pražském Újezdě.
 Podpořte svou účastí závěr naší společné kampaně.

K tomuto se váže prosba: Přitéto akci budeme rozdávat balíčky s českými jablky a letáčky. Příprava balíčků a transparentů proběhne v úterý 17. 10. 2017 od 10 hodin v zasedačce ve 3. mezipatře Paláce Charitas. Uvítáme každou pomocnou ruku, která nám s balíkováním a výrobou transparentů pomůže. Pokud budete mít čas, stavte se……. Prosím o potvrzení, abych věděla s kolika „rukama“ můžeme“ počítat.
                                                      J. Wolf,  M. Mencová

____________________________________
Boží vedení, nejen před volbami a při nich, přejeme nám všem! Vaši členové „redakce“ Spojky: Mgr. Marie Dvorná, Ing. Jan Truneček st. a Mgr. Jan Bartůšek.
Psát nám můžete na adresu: spojka@volny.cz